top of page
  • tibolachaert

Puntenverlies voor Wetteren 1 en 2

Bijgewerkt op: 14 mrt.

Jammer genoeg kan ik de titel van de vorige blogpost niet kopiëren. Op deze regenachtige zondagnamiddag (althans in Wallonië), vergaten Wetteren 1 en Wetteren 2 belangrijke punten mee te nemen uit Brugge.


Wetteren 1 stond op z'n sterkst opgesteld tegen directe titelkandidaat Brugge 1, waarvan hetzelfde gezegd kan worden. Beide ploegen hadden een ELO gemiddelde van boven de 2450, met als gevolg dat er ook nog op het laatste bord 2 IM's tegen elkaar speelden. Op het einde van de namiddag was het echter Brugge 1 die het laken naar zich toe trok met een 5-3 overwinning. De beslissende punten werden behaald op borden 3 tot 6. Ondanks deze tegenslag is de titel nog steeds binnen handbereik! Wetteren staat nog steeds 1 matchpunt voor op zowel Brugge als Wachtebeke en heeft dus zijn lot in eigen handen. Enkel de Gentse ploegen, KGSRL en Jean Jaurès, moeten nog overwonnen worden om een eerste Wetterse landstitel te kunnen bemachtigen.


Ook Wetteren 2 liet een steekje vallen in Brugge. Met een 3-3 gelijkspel tegen een op papier zwakker Brugge 3 doet de ploeg geen goede zaak in het klassement. Daar staat Mercatel nu op 2 matchpunten voorsprong. Het onderlinge duel in de volgende ronde (en bij winst eventuele bordpunten in de laatste ronde) zal voor de beslissing zorgen in reeks 3C.


Naast de eerste 2 ploegen moesten ook Wetteren 3, Wetteren 5 en Wetteren 6 naar Brugge. Ploeg 3 won met 1-3 zonder verliespartij. Ploeg 5 en 6 verloren beide nipt met 2.5-1.5.


Wetteren 4 moest op verplaatsing naar het verre Sambreville (nabij Charleroi). Gelukkig was de reis niet voor niets en werd er eenvoudig gewonnen met 0-4. Tibo M., Ben en Yoren overklasten hun tegenstanders en moesten dan enkel wachten op hun chauffeur om zijn eindspel succesvol af te werken. Na nog enkele croque-monsieurs aangeboden te krijgen van de thuisploeg, keerde ploeg 4 terug huiswaarts. Door de voorsprong van 3 matchpunten en 5.5 bordpunten kan Wetteren 4 volgende ronde thuis kampioen spelen als de ploeg niet verliest*!


Tot slot won Wetteren 7 tegen Artevelde 3 met 1.5-2.5.


Jammer genoeg was deze zondagnamiddag niet perfect. Maar niet getreurd, de ploegen met ambitie hebben alles nog in eigen handen. Op naar ronde 10! Aangezien dit de laatste thuisronde is, zal er een fotograaf aanwezig zijn om het einde van dit nu al geweldige seizoen vast te leggen. Daarom zouden we willen vragen om volgende ronde jullie merchandise van de club aan te trekken.


Individuele uitslagen en tussenstanden kan je zoals altijd raadplegen op https://interclub.web.app/round/9*De oplettende lezer zal opmerken dat mathematisch gezien de titel ons nog kan ontglippen als we in ronde 10 gelijk spelen. Maar dan moet er in ronde 11 verloren worden met 0-4 én Braine twee keer winnen met 4-0. Hoewel het wiskundig niet helemaal klopt, rond ik de kans dat dit scenario zich voordoet voor het gemak af naar nul.

138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page