top of page
  • tibolachaert

Een perfecte zondagnamiddag

Alle Wetterse ploegen winnen hun match in ronde 8! Met het maximum van de punten blijven Wetteren 1 en Wettteren 4 zo het klassement aanvoeren.


Wetteren 1 won overtuigend van een zwakker CRELEL 1 (Luik). Het gemiddelde ELO-verchil van 250 punten vertaalde zich in een 6,5-1,5 overwinning. Mogelijks nog belangrijker dan de eigen overwinning was het verlies van eerste achtervolger Brugge tegen Wachtebeke. Hierdoor staat Wetteren 1 maar liefst 3 matchpunten voor op Brugge en Wachtebeke. Een winst in het onderlinge duel tegen Brugge in de volgende ronde zou een titel nog net niet mathematisch verzekeren!


Wetteren 2 stond al snel 2-0 voor tegen Leuze 1 door overwinningen op de laatste 2 borden. Uiteindelijk zorgde Koen voor de doorslaggevende overwinning en legde de 4-2 eindstand vast. Het onderlinge duel tegen leider Mercatel 1 wordt cruciaal.


Wetteren 3 kwam versterkt op tegen de leider in hun klassement, Bredene 1. Met overwinningen van Chris en Sven D.P. kon Ploeg 4 winnen met 3-1. Hoewel deze ploeg niet meer meedoet voor het klassement is dit wel een statement tegen een ploeg die dit seizoen nog niet verloren had.


Wetteren 4 won relatief eenvoudig van Europchess 3. Nico en Yoren leidden met overwinningen op bord 3 en 4 het team naar de overwinning: 3-1. Ploeg 4 blijft met 3 bordpunten voorsprong aan de kop van het klassement.


Wetteren 5 kwam met supersub Daniël op bord 1 uit tegen een sterker Zottegem 2 (gemiddeld meer dan 200 ELO sterker!). Toch kon de ploeg het laken naar zich toe trekken met overwinningen van Daniël en Darrin en won het met 3-1.


Iets eenvoudiger was het voor Wetteren 6. Zij kregen een ploegforfait van KGSRL 13. Tot slot won ook de jeugdploeg van Wetteren 7 met 2.5-1.5 van Zottegem 4.


Individuele uitslagen en tussenstanden kan je zoals altijd raadplegen op https://interclub.web.app/round/8


Deze topprestaties zijn natuurlijk niet mogelijk zonder de hulp van onze sponsors: Avalasia, Firn Energy, Aptco Group, Café Het Posthotel, DVV Enterprises, Cordec en Hot-Accounts.com


Volgende ronde is op verplaatsing op 10 maart. Het einde van het seizoen nadert!123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page