top of page
  • tibolachaert

Wetteren 4 is kampioen! Wetteren 1 en 2 opnieuw op titelkoers

Het is zover: met nog één ronde te spelen is Wetteren 4 kampioen in 4E. Ploeg 4 won eenvoudig van Pantin 3 met 3.5-0.5 en blijft zo ongeslagen dit seizoen. Met al 5 matchpunten voorsprong op de eerste achtervolger is de titel binnen. De vaste ploeg met Tibo M. (8.5/10), mezelf (6/8), Ben (6/6) en Nico (4/5) heeft de titelambities perfect ingelost. Ook heel erg bedankt aan de invallers Yoren (4/4) en Michiel (2/2) om mee te gaan naar de verre verplaatsingen. Volgend seizoen hebben we zeker een ploeg in 3de klasse.


Wetteren 4 in actie

Na het puntenverlies van Wetteren 1 en 2 in ronde 9, moest er deze ronde opnieuw gewonnen worden. En dat gebeurde ook! Tegen een sterk KGSRL 1 won Wetteren 1 met 6.5-1.5. Het leek nog redelijk lang gelijk op te gaan, maar tegen het einde van de namiddag was de overwinning overduidelijk. Met deze overwinning blijft Wetteren 1 aan de leiding van de Belgische eerste klasse! We gaan de laatste ronde in met één matchpunt voorsprong op de concurrentie. De tegenstander is Jean Jaurès, de laatste in de stand. Alles kan klaar gemaakt worden voor een kampioenenfeest!

Met nog één ronde te spelen staat Wetteren 1 aan de leiding in de Belgische eerste klasse!

Wetteren 1 (links) op weg naar de landstitel

Ronde 10 was ook een cruciale match voor Wetteren 2. Tegen Mercatel 1 moest er gewonnen worden om terug in de race voor promotie te komen. De ronde begon met een meevaller: de tegenstander van Bas moest forfait geven door ziekte. Wetteren 2 was zeer sterk opgekomen en overklaste de leider in het klassement met 4.5-1.5. Zelfs zonder de forfait was de overwinning een zekerheid. In 3C staat Wetteren 2 nu gedeeld aan de leiding met Mercatel 1, maar heeft 3.5 bordpunten voorsprong. Een overwinning in de laatste ronde en de titel is een feit. Zelfs zonder overwinning is de promotie waarschijnlijk binnen, aangezien Wirtzfeld 1 niet mag promoveren dit seizoen (door vrijwillige degradatie vorig jaar) en dus de beste 2de naar 2de klasse mag.


Naast Wetteren 2 moesten ook ploeg 3, 5 en 7 het opnemen tegen de Mercatel. Ook zij wonnen overtuigend. Deze ploegen doen het trouwens ook niet slecht in het klassement: Wetteren 3 staat 4de in 4C, Wetteren 5 staat 3de in 4H en Wetteren 7 staat 5de in 5M. Enkel Wetteren 6 kon geen punten scoren tegen Aalter 2.

  • Wetteren 3 - Mercatel 2: 3-1

  • Wetteren 5 - Mercatel 3: 3.5-1.5

  • Wetteren 6 - Rapid Aalter 2: 0-4

  • Wetteren 7 - Mercatel 4: 3.5-0.5


Alle foto's van ronde 10 zijn te vinden in een fotoalbum onder het tabblad Foto's.


De individuele uitslagen en tussenstanden vind je op https://interclub.web.app/round/10


Voor het eerst in de clubgeschiedenis kan Wetteren de Belgische titel behalen. De allesbeslissende ronde 11 wordt gespeeld op 21 april. Veel succes!225 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page