top of page

Wetteren 1 wordt 3e in eerste nationale na stuntwinst in Eupen, Maarten wordt FM!

De laatste ronde van de interclubs is gespeeld en daarmee is het seizoen 2022-2023 afgelopen. Voor de laatste match van het seizoen moest Wetteren 1 naar het verre Eupen, om er tegen een team vol getitelde spelers (op bord 8 mocht Nico tegen FM Begnis spelen) en met een elogemiddelde van 2359 vs onze 2251 te spelen.

Niet alleen weerden onze spelers zich als duivels in een wijwatervat, maar ze haalden overtuigend de overwinning binnen, 2-6 was het eindresultaat. Enkel Nico Ramacker moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander met 400 elo meer, Nico Zwirs en Merijn haalden elk een remise tegen een GM, Loic, Maarten, Arno, Bas en Randy haalden de volle buit binnen. Randy deed dit zowaar tegen een IM, en voor Maarten is de winst voldoende om zich binnenkort FM te mogen noemen!

Proficiat aan alle spelers die dit mooie seizoen hebben waargemaakt!

De eindbalans van de andere ploegen is eerder gemixt. Enkel Wetteren 5 kon zijn doel waarmaken, kampioen spelen in 5e klasse. De andere ploegen (Wetteren 2, 3 en 4) misten hun doel -promotie- of hadden geen doel vooropgesteld (Wetteren 6 en 7).

Het klassement kan gevonden worden op: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/klas11.pdf

Uitslagen van de laatste ronde staan op: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/ind11.pdf

Wetteren 1 stunt tegen KGSRL en duikt top 3 binnen, Wetteren 5 kampioen

Wetteren 1 heeft in de voorlaatste ronde van het interclub seizoen gestunt door KGSRL met 4.5-3.5 te verslaan. Overwinningen van Jan, René en Arno en remises van Randy, Nico en Loic volstonden om de top 3 binnen te duiken. De laatste ronde is een verre verplaatsing naar Eupen, waar Wetteren een fantastisch seizoen kan afsluiten met een extra stunt!

In de lagere klasses vallen de schijnwerpers terecht op Wetteren 5: het team met Nederlandse ruggegraat bestaande uit Sven, Peter en Willem rondde vandaag het werk af en heeft 18/18. Daarmee is promotie naar vierde klasse een feit! Proficiat aan alle spelers die bijgedragen hebben aan dit succes!

Darrin wordt derde op het Vlaams jeugdkampioenschap schaken!

Afgelopen paasvakantie vond het Vlaams jeugdkampioenschap plaats in Mechelen. Voor Wetteren deed Darrin (-10-jarigen) mee en haalde het podium met 5.5/7! Darrin speelde een fantastisch toernooi en startte met 5.5/6, enkel om in de laatste ronde te verliezen en op een derde plaats te eindigen. Proficiat Darrin met het mooi toernooi en resultaat!

Wetteren 1 zeker van top 5 en kwalificatie voor Europees na winst tegen Oostende! 

Het einde van het seizoen nadert, en dus begint de competitie zich stilaan in de definitieve plooi te leggen. Voor Wetteren 1 betekent de ruime winst tegen Oostende (met 7.5-0.5) dat de top 5 binnen is. Deze top 5 is niet alleen veel beter dan het vooropgestelde doel (niet degraderen), maar levert ook een ticket op voor de European Club Cup (ECC), oftewel de Champions League van het schaken! Proficiat met deze prachtige prestatie aan alle spelers!

In de schaduw van onze toppers, heeft Wetteren 5 in Oudenaarde zichzelf zo goed als verzekerd van promotie door met 3.5-0.5 te winnen! Onze ploeg met Nederlandse ruggegraat (Willem, Peter en Sven vormen de basis van deze ploeg) heeft op 2 speeldagen van het einde alles al gewonnen en telt 3 punten meer dan de nummer 2. Ook aan hen proficiat gewenst!

Darrin op het podium bij de -10 jarigen tijdens BJK!

Met een recordaantal van 8 jeugspelers zakte Wetteren af naar het Belgisch jeugdkampioenschap in Blankenberge, dat voor het eerste niet meer in de paasvakantie viel. Hieronder vonden we een aantal spelers die hun debuut maakten op dit toernooi. Darrin mag zeker trots zijn op zijn prestatie, want met 7/9 haalde hij het podium! Hij werd derde, gedeeld tweede bij de -10-jarigen! 

Andere resultaten waren:

-8: 6e plaats met 5/9: Twan (eerste deelname!)

-10: 3e plaatse met 7/9: Darrin

      41e met 3.5/9: Sebe

-12: 5e plaats met 6/9: Servaas

        30e met 4.5/9: Merlijn

       33e met 4/9: Tobias

-14: 42e met 4.5/9: Lucas

-16: 38e met 4.5/9: Yoren

Proficiat aan alle jeugdspelers!

Gabriel haalt podium in A-reeks van Béthune

Tussen Kerst en Nieuwjaar zakken spelers die voor elo willen spelen vaak af naar Béthune in Noord-Frankrijk. Ook dit jaar waren er een aantal spelers van de partij die Wetteren vertegenwoordigen in verschillende toernooien. 

In de A-reeks haalde GM Gabriel Flom het podium met 6.5/9! Proficiat aan Gabriel!

In de B-reeks speelden grootvader en kleinzoon Achiel en Servaas mee. Achiel haalde 2/9 in de sterk bezette reeks, Servaas klokte op een sterke 5/9 af. Proficiat aan beiden!

Quinten en Tobias halen mooie ereplaatsen in Kersttoernooi van Brugge

Tijdens de kerstvakantie staan er traditioneel een aantal schaaktoernooien in het binnen- en buitenland op het programma. Dit jaar speelden er 3 Wetteraars mee in het Kersttoernooi van Brugge, waar er in rapid formaat gespeeld werd. In de Open reeks haalde Quinten 5/7 en kaapte hiermee een 4e plaats weg. Bij de -12-jarigen vinden we op de 5e plaats Tobias terug, die ook 5/7 haalde. Ten slotte vinden speelde Aaron bij de -10-jarigen zijn eerste toernooi op leeftijd mee, en haalde hier een knappe 3/9.

Proficiat aan alle spelers en hopelijk krijgen we meer van deze resultaten in 2023!

Eline geselecteerd voor de Challengers reeks van Tata Steel chess 2023!

tata.PNG

Een aantal weken nadat Eline (Roebers) officieel internationaal meester (IM) geworden is, heeft ze een selectie beet voor het Tata Steel toernooi.

 

Tata Steel, ook wel gekend onder de vroegere naam Wijk aan Zee, is een van de meest prestigieuze schaaktoernooien ter wereld waar de absolute wereldtop zich regelmatig laat zien. De Challengers, waar we Eline aan het werk kunnen (en zullen) zien, is de op 1 na hoogste reeks en is gevuld met een deelnemersveld waarvan de gemiddelde rating 2584 elo is. 

Veel succes Eline in dit sterk en leerrlijk toernooi!

Yoren haalt mooie tweede plaats in jeugdtoernooi van Chesspirant!

Op 27 november vond in Zwijnaarde het jeugdcriterium van Chesspirant plaats. 9 spelers van Wetteren deden mee in de verschillende reeksen. Yoren haalde bij de -16-jaren een knappe tweede plaats in een sterke reeks! Met 5.5/7 won hij onder andere het Wetters duel tegen Sven (hij haalde 4.5/7 en werd 6e) en een jeugdspeler met 1600 elo!

 

De uitslagen:

Open reeks: Peter: 3/7

-16: Yoren: 5.5/7

       Sven: 4.5/7

-14: Lucas: 3.5/7

-12: Darrin: 4/7

       Tobias: 4/7

       Raigan: 2.5/7

-10: Sebe: 3/9

-8: Twan 4.5/9

Proficiat aan alle spelers!

Wetteren 1 stunt tegen CRELEL en gaat op een derde plaats de winterstop in.

Wetteren 1 heeft de verre verplaatsing naar Luik afgerond met een stuntwinst afgerond. CRELEL was op papier de betere ploeg - het eloverschil bedroeg gemiddeld meer dan 100 punten - maar dat deerde Wetteren niet. Eline, Jonas, Maarten en Arno haalden mooie winsten binnen, Siem en Robin haalden knappe remises binnen. Met deze toch wat onverwachte overwinning gaat Wetteren 1 op een derde plek de winterstop in. 

Ook Wetteren 2, 3 en 7 hebben de hamer boven gehaald en gaan met een gerust gevoel de winter in. Wetteren 4 verloor de topper tegen Geraardsbergen en mag alle hoop op promotie opbergen in de kast.

De restultaten:

CRELEL 1 - Wetteren 1: 3-5

LSV Chesspirant 1 - Wetteren 2: 0.5-5.5

Rapid Aalter 1 - Wetteren 3: 0.5-3.5

Geraardsbergen 1 - Wetteren 4: 3-1

LSV Chesspirant 6 - Wetteren 5:  1-3

LSV Chesspirant 7 -  Wetteren 6: 1.5-2.5

LSV Chesspirant 8 - Wetteren 7: 0-4

De klassementen: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/klas05.pdf

Uitslagen per ploeg: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/ploeg05.pdf

Uitslagen individueel: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/ind05.pdf

Wetteren sterk vertegenwoordigd op het jeugdtoernooi van Zottegem

Op 11 november vond in Zottegem het traditionele jeugdcriterium plaats. Dit jaar was Wetteren sterk vertegenwoordigd met vertegenwoordigers in verschillende reeksen.

-12: Darrin haalde een 6e plaats met 5/7. Tobias heeft 3.5/7 gehaald, Raigan 2/7.

-14: Lucas heeft een mooie 4/7 gescoord.

Open reeks: Randy haalt een 5e plaats met 5/7 en klokt af voor Thomas, hij haalt 4.5/7 en wordt 7e.

Proficiat aan alle spelers!

Wetteren 1 buigt het hoofd in de derde ronde van de Interclubs

Wetteren 1 heeft na 2 gewonnen matchen zijn meerdere moeten erkennen in KBSK 1. In Brugge werd er nipt met 4.5-3.5 verloren. Wetteren 1 staat na 3 matchen op een vijfde plaats.

De andere ploegen hebben wisselende resultaten behaald:

KBSK 3 - Wetteren 2: 3.5-2.5

KBSK 4 - Wetteren 3: 2.5-1.5

Leuze 2 - Wetteren 4: 0.5-3.5

Leuze 4 - Wetteren 5:  0-4

KBSK 5 -  Wetteren 6: 3-1

Dendermonde 2 - Wetteren 7: 0-4

De klassementen: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/klas03.pdf

Uitslagen per ploeg: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/ploeg03.pdf

Uitslagen individueel: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/ind03.pdf

Mats en Darrin zijn Oost-Vlaams jeugdkampioenen!

Vorig weekend vond het Oost-Vlaams jeugdkampioenschap schaken plaats in Zottegem. Het kampioenschap is een groot succes gebleken voor Wetteren want Mats (-18 jarigen) en Darrin (-10 jarigen) schoten de hoofdvogel af en werden kampioen in hun reeks. Darrin deed dit zelfs met een perfecte 9/9. Daarnaast vinden we ook nog Tobias terug op het podium. Hij werd tweede bij de -12 jarigen. Kobe en Lucas speelden elk een degelijk toernooi in hun sterke reeksen en mogen ook terug blikken op een mooi resultaat. 

Wetteren 1 wint ook zijn tweede ronde van de Interclubs!

Wetteren 1 heeft zijn tweede match op het hoogste niveau ook winnend afgesloten. Voor de eerste thuismatch van het seizoen moest er naar het buurthuis van Ten Ede uitgeweken worden, maar verandering van spijs deed blijkbaar eten want CREC Charleroi werd met 6.5-1.5 naar huis gestuurd!

De andere ploegen konden meestal het voorbeeld volgen van ploeg 1:

Wetteren 2 - KISK 1: 4-2

Wetteren 3 - KISK 2: 3.5-0.5

Wetteren 4 - Deinze 1: 1.5-2.5

Wetteren 5 - Deinze 2: 4-0

Wetteren 6 - KGSRL 12: 1.5-2.5

Wetteren 7 - KGSRL 18: 2-2

De klassementen: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/klas02.pdf

Uitslagen per ploeg: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/ploeg02.pdf

Uitslagen individueel: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/ind02.pdf

Wetteren 1 wint de eerste ronde van de Interclubs!

Wetteren 1 heeft zijn eerste match op het hoogste niveau winnend afgesloten. Op verplaatsing naar T.A.L. in Luik heeft onze ploeg met 3.5-4.5 gewonnen. Winst van Arno, Bas en Jan en remises van Nico, Siem en Adel volstonden om de twee punten mee te namen naar huis.

De andere ploegen kenden wisselend succes:

K.G.S.R.L 5  - Wetteren 2: 3-3

SK Artevelde 1 - Wetteren 3: 2.5-1.5

Zottegem 2 - Wetteren 4: 2-2

Zottegem 3 - Wetteren 5: 1-3

SK Artevelde 3 - Wetteren 6: 2-2

Zottegem 4 - Wetteren 7: 1-3

De klassementen: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/klas01.pdf

Uitslagen per ploeg: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/ploeg01.pdf

Uitslagen individueel: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/22-23/ind01.pdf

Quinten haalt mooie 9e plaats in VK Blitz

Afgelopen weekend vond in Dworp het Vlaams kampioenschap snelschaak plaats. Met Nico en Quinten Ramacker en Galeh en Zorik Khonghaloos deden er 4 spelers van onze club mee. Quinten zette een heel sterke prestatie neer door  een gros getitelde spelers voor te blijven en op een 9e plek te eindigen met 8.5/13. Het toernooi werd gewonnen door IM Alienkin.

Uitslagen van de Wetterse spelers:

9. Quinten 8.5/13

44. Galeh 6.5/13

50. Zorik 6.5/13

65. Nico 6.0/13

308389277_497835182350251_315628935338903114_n.jpg

Servaas haalt 4.5/11 op WK

Servaas heeft zijn eerste WK ervaring afgesloten met een 4.5/11 in wat ongetwijfeld een zeer leuke en leerrijke ervaring was. Proficiat Servaas!

Yoren en Luc winnen Zomertoernooi

Zomertoernooi.jpg

Het zomertoernooi 2022 is 1 van de spannendste edities ooit gebleken. Tot voor de laatste ronde konden 2 spelers nog steeds het toernooi winnen. Uiteindelijk is het een gedeelde eerste plaats geworden: Yoren en Luc haalden even veel punten!


De top 3:
1. Yoren
1. Luc
3. Ben

bottom of page